Verwarm de oven voor op 140 °C. Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak. Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline.
Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en ⅔ van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper. Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen.
Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om. Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.
Groentechips met pittige cottagecheesedip
Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies.
- dieettipSriracha sauce is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
- bewaartipJe kunt de goed afgekoelde chips in een afgesloten bakje circa 3 dagen bewaren op een droge plek.
- bereidingstipKun je geen rauwe biet vinden? Gebruik voor dit gerecht dan gewoon iets meer zoete aardappel of pastinaak.
Groentechips met pittige cottagecheesedip
Instructievideo - 00:33 min.
Groentechips met pittige cottagecheesedip
Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD127674_220x162_JPG.jpg)
4 personen
175 kcal
20 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak. Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline.
Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en ⅔ van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper. Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen.
Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om. Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.
dieettip:Sriracha sauce is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
bewaartip:Je kunt de goed afgekoelde chips in een afgesloten bakje circa 3 dagen bewaren op een droge plek.
bereidingstip:Kun je geen rauwe biet vinden? Gebruik voor dit gerecht dan gewoon iets meer zoete aardappel of pastinaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zoete aardappel
1 rauwe rode biet
1 pastinaak
1½ el milde olijfolie
1 tl versgemalen peper
200 g cottagecheese
1 el sriracha
Dit heb je nodig
mandoline of kaasschaaf
bakplaten
bakpapier
staafmixer met hoge beker