Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Verhit de kokosolie in een hapjespan en fruit de ui met de kruidenpasta 5 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool, gele linzen, tuinerwten, tomaten, groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 25 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig.
Gele linzencurry
Makkelijker wordt het bijna niet: 5-10 min. bereiding voor jou en dan lekker laten pruttelen.
- combinatietipServeer met basmatirijst, papadums en mangochutney.
- dieettipGebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.
Gele linzencurry
Makkelijker wordt het bijna niet: 5-10 min. bereiding voor jou en dan lekker laten pruttelen.
hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Verhit de kokosolie in een hapjespan en fruit de ui met de kruidenpasta 5 min. op laag vuur. Voeg de bloemkool, gele linzen, tuinerwten, tomaten, groentebouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 25 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig.
combinatietip:Serveer met basmatirijst, papadums en mangochutney.
dieettip:Gebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 bloemkool
2 el kokosolie
2 el kruidenpasta madras
250 g AH Biologisch gedroogde gele splitlinzen
300 g diepvries tuinerwten
400 g tomatenblokjes in blik
1 Knorr biologisch groentebouillontablet
500 ml water