Verwarm de oven voor op 200 °C.Snijd de 300g gekookte aardappelen (per 2 personen) die je over hebt aan restjes, in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.
Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel. Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min in de oven gaar.
Frittata met spinazie, ui en gruyère
Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag!
- bereidingstipJe kunt als je geen restjes aardappel (300g per 2 personen) hebt, kun je dit koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en af laten koelen.
- variatietipJe kunt voor dit recept alle soorten gekookte aardappelen gebruiken en ze zo groot of klein snijden als je wilt. Gewone aard- appel of zoete aardappel kunnen in blokjes of in plakjes. Krieltjes kunnen doormidden.
- bewaartipDe frittata is ook koud heel lekker, op brood met wat citroen- mayonaise of in blokjes gesneden als borrelhapje bijvoorbeeld.
Frittata met spinazie, ui en gruyère
Aardappelen van gisteren = frittata van vandaag!
2 personen
440 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.Snijd de 300g gekookte aardappelen (per 2 personen) die je over hebt aan restjes, in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer de aardappel erdoor. Verdeel het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal.
Klop de eieren los met de melk en kerriepoeder. Snijd de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en gruyère door het eimengsel. Verdeel het kaas-eimengsel over het groente-aardappelmengsel en bak ca. 20 min in de oven gaar.
bereidingstip:Je kunt als je geen restjes aardappel (300g per 2 personen) hebt, kun je dit koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en af laten koelen.
variatietip:Je kunt voor dit recept alle soorten gekookte aardappelen gebruiken en ze zo groot of klein snijden als je wilt. Gewone aard- appel of zoete aardappel kunnen in blokjes of in plakjes. Krieltjes kunnen doormidden.
bewaartip:De frittata is ook koud heel lekker, op brood met wat citroen- mayonaise of in blokjes gesneden als borrelhapje bijvoorbeeld.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
3 witte scharreleieren
2 el halfvolle melk
½ tl kerriepoeder
15 g verse platte peterselie
40 g gruyère
Dit heb je nodig
ovenschaal (10 x 15 cm, ingevet)
kaasrasp