Halveer de citroen en pers het sap eruit. Week de gelatine in een kom met koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje op laag vuur 4 min. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer door de aardbeiensaus.
Klop ondertussen de slagroom stijf met een handmixer. Vet de puddingvorm in met de olie. Spatel de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet het aardbeien-slagroommengsel in de puddingvorm. Laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.
Giet wat heet water in een ruime kom. Leg een bord op de onderkant van de vorm. Dompel de vorm 5 seconden in het warme water en draai het bord en de vorm om. Verwijder de vorm direct (anders wordt de bavarois te warm) en serveer.
Aardbeienbavarois
Is dit het ultieme zomertoetje?
- bereidingstipDit recept werkt ook met een tulbandvorm van 1,5 l, dan wordt de pudding iets minder hoog.
- bereidingstipJe kunt de bavarois ook verdelen over bakjes of glaasjes voor het opstijven en daarin serveren, in plaats van de bavarois te maken in een grote puddingvorm en te storten.
Aardbeienbavarois
Is dit het ultieme zomertoetje?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD130167_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
325 kcal
20 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Halveer de citroen en pers het sap eruit. Week de gelatine in een kom met koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer de aardbeien met het citroensap en de suiker glad met een staafmixer. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje op laag vuur 4 min. Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer door de aardbeiensaus.
Klop ondertussen de slagroom stijf met een handmixer. Vet de puddingvorm in met de olie. Spatel de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree en meng voorzichtig tot een egaal mengsel. Giet het aardbeien-slagroommengsel in de puddingvorm. Laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.
Giet wat heet water in een ruime kom. Leg een bord op de onderkant van de vorm. Dompel de vorm 5 seconden in het warme water en draai het bord en de vorm om. Verwijder de vorm direct (anders wordt de bavarois te warm) en serveer.
bereidingstip:Dit recept werkt ook met een tulbandvorm van 1,5 l, dan wordt de pudding iets minder hoog.
bereidingstip:Je kunt de bavarois ook verdelen over bakjes of glaasjes voor het opstijven en daarin serveren, in plaats van de bavarois te maken in een grote puddingvorm en te storten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 citroen
6 blaadjes witte gelatine
500 g verse aardbeien
150 g fijne kristalsuiker
500 ml verse slagroom
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer
handmixer
puddingvorm (1 liter)