Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei

Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.

605 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 2 uur oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.

  2. Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).

  3. Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.

  4. Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.

  • algemeenBron: A Propos Bistro, Stéphane Reynaud
  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei

Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig