Snijd de aardappelen in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 3 min. op hoog vuur en neem uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de tomatenpuree en nandan masala 2 min. op middelhoog vuur.Voeg de aardappelen en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. stoven. Voeg de laatste 2 min. de rulstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de steelaanzet van de snijbonen, halveer in de breedte en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de bonen in 5 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gestoofde aardappelen met de rulstukjes, snijbonen en eieren over de rotivellen en serveer.
Vegetarische 'roti' met aardappel en sperziebonen
Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie. Dat is in dit geval met aardappel en sperziebonen (in plaats van traditionele kousenband).
- achtergrondinfoHet van oorsprong Indiase gerecht werd door de Hindoestanen mee naar Suriname genomen toen zij daar eind 19de eeuw als contractarbeiders op de plantages gingen werken. Officieel eet je roti met je handen. Scheur steeds een stukje van de ‘rotiplaat’ af en pak daarmee wat van de verschillende soorten groenten en eventueel vlees of kip. Zo raakt je hand alleen de roti zelf en niet het groente- en/of vleesmengsel.
- bereidingstipWil je zelf de roti maken? Bekijk dan dit recept voor rotiplaat.
Vegetarische 'roti' met aardappel en sperziebonen
Handig: kant en klare rotivellen, zo hoef je alleen nog maar de vulling te maken voor deze vegetarische versie. Dat is in dit geval met aardappel en sperziebonen (in plaats van traditionele kousenband).
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD131946_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
615 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in kwarten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, bak de rulstukjes 3 min. op hoog vuur en neem uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en fruit de tomatenpuree en nandan masala 2 min. op middelhoog vuur.Voeg de aardappelen en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. stoven. Voeg de laatste 2 min. de rulstukjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de steelaanzet van de snijbonen, halveer in de breedte en snijd vervolgens in dunne repen. Kook de bonen in 5 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gestoofde aardappelen met de rulstukjes, snijbonen en eieren over de rotivellen en serveer.
achtergrondinfo:Het van oorsprong Indiase gerecht werd door de Hindoestanen mee naar Suriname genomen toen zij daar eind 19de eeuw als contractarbeiders op de plantages gingen werken. Officieel eet je roti met je handen. Scheur steeds een stukje van de ‘rotiplaat’ af en pak daarmee wat van de verschillende soorten groenten en eventueel vlees of kip. Zo raakt je hand alleen de roti zelf en niet het groente- en/of vleesmengsel.
bereidingstip:Wil je zelf de roti maken? Bekijk dan dit recept voor rotiplaat (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195219).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g stoom krieltjes mix vastkokend
2 el arachideolie
400 g vegetarische basis rulstukjes
2 el tomatenpuree
2 el nandan masala
300 ml water
4 middelgrote scharreleieren
800 g snijbonen
4 Surinaamse rotivellen