Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas

Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar!

320 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de kikkererwten en mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Snijd de halve krop sla eerst in kwarten en vervolgens in dunne repen. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 1 el olie op (per 2 personen).

  2. Boen de halve limoen schoon, rasp de groene schil boven de quinoa en pers die helft uit. Voeg het limoensap en de opgevangen olie toe en schep om. Voeg de kikkererwten, mais, tomaten, sla en witte kaas toe. Schep om en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met basilicum.

Quinoa-maissalade met kikkererwten, tomaten en witte kaas

Past perfect bij de lente, deze kleurige lunchsalade met quinoa en mais. Lekker en in een kwartiertje klaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig