Paprika's met bonenvulling

Dit recept voor gevulde groene paprika's is in de verte geïnspireerd op de Mexicaanse keuken, waar gevulde pepers en paprika's onderdeel zijn van geliefde gerechten.

790 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, snijd de zaadlijsten eruit, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 15 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak de walnoten fijn. Meng de walnoten met de bonen, ricotta, bonenkruiden en zout naar smaak. Neem de paprika’s uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 °C.

  3. Meng de red salsa met de tomatenblokjes. Verdeel ¾ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de paprika’s met de holle kant naar boven op de saus. Vul de halve paprika’s met het bonen-ricottamengsel.

  4. Snijd de mozzarella in 8 plakken (per 4 personen). Verdeel de rest van de tomatensaus over de paprika’s en leg op elke paprika een plak mozzarella. Bak ca. 25 min. in de oven. Pluk de blaadjes van de koriander. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst en tomatensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.

  • achtergrondinfoGevulde groene paprika's, geïnspireerd op de gevulde pepers en paprika's die in Mexico gegeten worden. Maak snel deze vega-topper!

Paprika's met bonenvulling

Dit recept voor gevulde groene paprika's is in de verte geïnspireerd op de Mexicaanse keuken, waar gevulde pepers en paprika's onderdeel zijn van geliefde gerechten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig