Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen op een bord.
Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en snijd ze in heel dunne plakjes. Roer de azijn, suiker en het zout in een kom en doe hier de radijsplakjes bij. Roer goed door, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijnmengsel. Laat het 10-15 min. marineren
Doe ondertussen het radijsblad, basilicum, de hazelnoten, ⅓ van de plakken kaas, de knoflook en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat 1 el radijsplakjes per persoon uitlekken. Doe de rest van de radijsplakjes in een afsluitbare pot. Snijd de broodjes open en besmeer beide zijden met 1 el pesto, leg er een plak kaas op en verdeel de uitgelekte radijsplakjes erover.
Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur
Broodje pesto en oude kaas? Gebruik het groen van radijsjes voor een pesto en smeer royaal op deze Hollandse sandwich.
- bewaartipDe plakjes ingemaakte radijs zijn 2 weken houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. Zorg dat ze onder appel- ciderazijn staan, giet er eventueel wat meer bij.
Broodje met radijspesto, Zaanlander en radijsjes in ’t zuur
Broodje pesto en oude kaas? Gebruik het groen van radijsjes voor een pesto en smeer royaal op deze Hollandse sandwich.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD130990_220x162_JPG.jpg)
4 personen
590 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten 5 min. Laat afkoelen op een bord.
Snijd het blad van de radijs en was het goed. Gooi eventuele gele blaadjes weg. Maak de radijs schoon en snijd ze in heel dunne plakjes. Roer de azijn, suiker en het zout in een kom en doe hier de radijsplakjes bij. Roer goed door, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijnmengsel. Laat het 10-15 min. marineren
Doe ondertussen het radijsblad, basilicum, de hazelnoten, ⅓ van de plakken kaas, de knoflook en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat 1 el radijsplakjes per persoon uitlekken. Doe de rest van de radijsplakjes in een afsluitbare pot. Snijd de broodjes open en besmeer beide zijden met 1 el pesto, leg er een plak kaas op en verdeel de uitgelekte radijsplakjes erover.
bewaartip:De plakjes ingemaakte radijs zijn 2 weken houdbaar in een afgesloten pot in de koelkast. Zorg dat ze onder appel- ciderazijn staan, giet er eventueel wat meer bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g hazelnoten
2 bossen radijsjes
4 el appelciderazijn
1 tl basterdsuiker
½ tl zout
15 g verse basilicum
6 plakken Zaanlander oude kaas
1 teen verse knoflook
3 el olijfolie extra vierge
4 verse triomphe broodjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen