Vegetarische harira

Heerlijk kruidige soep die zijn oorsprong in Marokko vindt.

380 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

18 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 min. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de wortel in blokjes van een ½ cm en rasp de gember. Voeg de bleekselderij, wortel en gember toe aan het uimengsel en bak 3 min. Voeg de ras el hanout, het zout en de tomatenpuree toe, roer goed door en bak 2 min. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe. Roer de ghee erdoor en voeg het water toe.

  2. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes doorkoken. Voeg de vermicelli toe en kook nog 10 min. Laat ondertussen de linzen en kikkererwten uitlekken, spoel af onder koud stromend water en voeg toe. Verwarm de soep nog 2 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander en peterselie fijn en de citroen in parten. Serveer de soep met een partje citroen en bestrooi royaal met de fijngesneden kruiden.

  • bereidingstipDe soep is ook de volgende dag nog erg lekker.

Vegetarische harira

Heerlijk kruidige soep die zijn oorsprong in Marokko vindt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig