Snijd de uien en peen in stukjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en de tomaten in parten. Doe alle groenten in een grote soeppan. Schil en rasp de gember en voeg toe. Snijd alle kruiden grof, houd een handje apart voor de garnering en doe de rest bij de groenten. Voeg ook de tomatenpuree, olie, het zout en de ras el hanout toe. Schenk het water erbij. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 40 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de vermicelli in 5 min. onder regelmatig omscheppen op middelhoog vuur lichtbruin. Zet het vuur uit.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de achtergehouden kruiden fijner en snijd de citroen in parten.
Voeg de linzen, vermicelli en kikkererwten toe aan de soeppan en kook nog 10 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi voor het serveren met de achtergehouden verse kruiden en serveer de soep met de partjes citroen.
Harira met linzen (advertorial)
Harira is een soep op basis van tomaat, linzen en kikkererwten. Vaak zit er ook fijne vermicelli in, en specerijen zoals ras el hanout.
- bereidingstipRoer voor een fluweelzachte harira 2 el bloem met 1 el gemalen komijn los met een scheutje water en voeg deze op het laatst toe. Breng aan de kook en laat kort zachtjes meegaren.
- achtergrondinfoHarira wordt het hele jaar door gegeten, maar is een onmisbaar gerecht tijdens de ramadan. Met smen, gefermenteerde boter van rauwe melk, kan de soep extra op smaak worden gebracht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Harira met linzen (advertorial)
Harira is een soep op basis van tomaat, linzen en kikkererwten. Vaak zit er ook fijne vermicelli in, en specerijen zoals ras el hanout.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD200789_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
350 kcal
15 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien en peen in stukjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en de tomaten in parten. Doe alle groenten in een grote soeppan. Schil en rasp de gember en voeg toe. Snijd alle kruiden grof, houd een handje apart voor de garnering en doe de rest bij de groenten. Voeg ook de tomatenpuree, olie, het zout en de ras el hanout toe. Schenk het water erbij. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 40 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de vermicelli in 5 min. onder regelmatig omscheppen op middelhoog vuur lichtbruin. Zet het vuur uit.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de achtergehouden kruiden fijner en snijd de citroen in parten.
Voeg de linzen, vermicelli en kikkererwten toe aan de soeppan en kook nog 10 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi voor het serveren met de achtergehouden verse kruiden en serveer de soep met de partjes citroen.
bereidingstip:Roer voor een fluweelzachte harira 2 el bloem met 1 el gemalen komijn los met een scheutje water en voeg deze op het laatst toe. Breng aan de kook en laat kort zachtjes meegaren.
achtergrondinfo:Harira wordt het hele jaar door gegeten, maar is een onmisbaar gerecht tijdens de ramadan. Met smen, gefermenteerde boter van rauwe melk, kan de soep extra op smaak worden gebracht.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
150 g geschilde bospenen
3 stengels bleekselderij
4 trostomaten
30 g verse gember
30 g verse selderij
15 g verse koriander
15 g verse peterselie
2 el tomatenpuree
3 el milde olijfolie
1½ el zout
3 el ras el hanout
1 l water
100 g vermicelli
200 g kikkererwten in blik
1 citroen
205 g HAK linzen in zak
Dit heb je nodig
staafmixer