Semifreddo met kersen en bitterkoekjes

Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart!

375 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ontpit de kersen en halveer ze. Klop in een kom de slagroom stijf met ⅔ van de suiker. Spatel de ricotta erdoor. Hak de bitterkoekjes grof. Schep samen met de helft van de kersen door het room-ricottamengsel.

  2. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

  3. Breng de rest van de kersen in een pannetje aan de kook met het water, de maizena en de rest van de suiker. Draai het vuur laag zodra de saus kookt en laat 5 min. zachtjes pruttelen. Laat daarna iets afkoelen. Serveer de semifreddo met de lauwwarme kersensaus.

Semifreddo met kersen en bitterkoekjes

Dit toetje is letterlijk de kers op de (ijs)taart!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig