Michelada (biercocktail)

Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas.

145 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maal het zeezout in een molen op een schoteltje. Halveer de limoenen. Wrijf 1 limoenhelft over de randen de glazen. Druk de randen vervolgens zachtjes in het zout, zodat er een dunne zoutrand ontstaat. Pers de rest van de limoenen uit. Verdeel het limoensap over de glazen. Schenk het Sol bier erover.

  • serveertipHoe kouder de Michelada, hoe lekkerder. Zorg er dus voor dat het bier koud staat. Zet de glazen 20-30 min. voor je begint in de vriezer.
  • algemeenMichelada is een makkelijke biercocktail uit Latijns-Amerika. Hij wordt door heel Midden en Zuid-Amerika gedronken. Elk land en elke streek heeft weer een eigen recept. Dit is een Colombiaanse versie.
  • combinatietipVoeg eventueel dunne plakjes mango of stukjes ananas toe aan je drankje.

Michelada (biercocktail)

Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig