Maal het zeezout in een molen op een schoteltje. Halveer de limoenen. Wrijf 1 limoenhelft over de randen de glazen. Druk de randen vervolgens zachtjes in het zout, zodat er een dunne zoutrand ontstaat. Pers de rest van de limoenen uit. Verdeel het limoensap over de glazen. Schenk het Sol bier erover.
Michelada (biercocktail)
Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas.
- serveertipHoe kouder de Michelada, hoe lekkerder. Zorg er dus voor dat het bier koud staat. Zet de glazen 20-30 min. voor je begint in de vriezer.
- algemeenMichelada is een makkelijke biercocktail uit Latijns-Amerika. Hij wordt door heel Midden en Zuid-Amerika gedronken. Elk land en elke streek heeft weer een eigen recept. Dit is een Colombiaanse versie.
- combinatietipVoeg eventueel dunne plakjes mango of stukjes ananas toe aan je drankje.
Michelada (biercocktail)
Hoe kouder, hoe lekkerder! Probeer deze Mexicaanse cocktail ook met stukjes mango of ananas.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD135738_220x162_JPG.jpg)
4 personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maal het zeezout in een molen op een schoteltje. Halveer de limoenen. Wrijf 1 limoenhelft over de randen de glazen. Druk de randen vervolgens zachtjes in het zout, zodat er een dunne zoutrand ontstaat. Pers de rest van de limoenen uit. Verdeel het limoensap over de glazen. Schenk het Sol bier erover.
serveertip:Hoe kouder de Michelada, hoe lekkerder. Zorg er dus voor dat het bier koud staat. Zet de glazen 20-30 min. voor je begint in de vriezer.
algemeen:Michelada is een makkelijke biercocktail uit Latijns-Amerika. Hij wordt door heel Midden en Zuid-Amerika gedronken. Elk land en elke streek heeft weer een eigen recept. Dit is een Colombiaanse versie.
combinatietip:Voeg eventueel dunne plakjes mango of stukjes ananas toe aan je drankje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
20 g zeezout
4 limoenen
4 flesjes Sol bier
Dit heb je nodig
breed glas (à 330 ml)