Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Wokschotel met garnalen en sambal
Spice up your shrimp! En dat in nog geen 10 min.
- bereidingstipVoor dit gerecht kun je ook heel goed een restje gekookte rijst gebruiken.
- serveertipLekker met extra sambal.
Wokschotel met garnalen en sambal
Instructievideo - 00:20 min.
Wokschotel met garnalen en sambal
Spice up your shrimp! En dat in nog geen 10 min.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD137164_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem uit de pan en houd afgedekt warm. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de rijst met de sambal en gember 4 min. op hoog vuur. Druk tijdens het wokken met een houten lepel de rijst los.
Voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 3 min. mee. Voeg de garnalen toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Voor dit gerecht kun je ook heel goed een restje gekookte rijst gebruiken.
serveertip:Lekker met extra sambal.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el arachideolie
370 g verse roerbak garnalen knoflook
600 g 1 minuut basmatirijst
1 el sambal badjak
2 tl gehakte gember
800 g Japanse wokgroente sojabonen en gele wortel