Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.
Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
Kip ketjap met sperziebonen en rijst
Een kipdij(k) van een gerecht!
- vegatipBekijk ook dit recept
- dieettipLiever vega? Vervang de kipdijfiletreepjes dan door 2 schalen stukjes als van kip (à 160 g) en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kip ketjap met sperziebonen en rijst
Een kipdij(k) van een gerecht!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192659_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok en bak de kip, gember, ketjap en de helft van het sesamzaad 10 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en schep om met de sriracha. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer los. Laat de atjar uitlekken.
Schep de rijst in diepe kommen en verdeel de kip, bonen en atjar in componenten erover. Bestrooi met de rest van het sesamzaad.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R359940/tofu-in-pittige-ketjapsaus)
dieettip:Liever vega? Vervang de kipdijfiletreepjes dan door 2 schalen stukjes als van kip (à 160 g) en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el arachideolie
400 g kipdijfiletreepjes
2 tl gehakte gember
4 el ketjap manis
1 el wit sesamzaad
600 g sperziebonen
1 el sriracha chili sauce
600 g 1 minuut basmatirijst
340 g atjar tjampoer