Rijst met gehakt, spiegelei en knapperige groenten

Vers gekookte rijst met pittig gehakt: de gehakt bak je met sambal en voor de tegenhanger breng je de groente op smaak met frisse limoen.

565 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

  2. Pers de limoen uit. Besprenkel de peen met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Verwarm de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Verdeel de rijst over de kommen en vervolgens de komkommer, puntpaprika, peen julienne en het gehakt. Leg het ei erop. Lekker!

  • variatietipLekker met extra sambal
  • variatietipBibimbap is er in verschillende varianten, maar de basis is altijd witte rijst met rauwe of kortgebakken groenten en ei, aangevuld met gekruid vlees of tofu. In Korea zijn ze er gek op. En wij in Nederland ook!
  • Rijst met gehakt, spiegelei en knapperige groenten

    Instructievideo - 01:53 min.

Rijst met gehakt, spiegelei en knapperige groenten

Vers gekookte rijst met pittig gehakt: de gehakt bak je met sambal en voor de tegenhanger breng je de groente op smaak met frisse limoen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig