Los het bouillontablet op in 200 ml heet water. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook en prei fijn.
Verhit 3 el olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.
Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.
Nasi met tofureepjes
Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.
- variatietipIn plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.
- combinatietipLekker met pindasaus.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Nasi met tofureepjes
Dat je voor een goede nasi echt niet altijd vlees nodig hebt, bewijst deze superlekkere vegaversie.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_066184_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Los het bouillontablet op in 200 ml heet water. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook en prei fijn.
Verhit 3 el olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de knoflook en roerbakreepjes 2 min. Voeg de prei, peen en kool toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de sherry en bouillon toe en breng aan de kook. Schenk in een kom.
Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Roerbak de eieren in 1 min. net niet gaar. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg het bouillon-groentemengsel toe en roerbak nog 1 min. Serveer direct.
variatietip:In plaats van tofuroerbakreepjes kun je ook groentewokstukjes gebruiken.
combinatietip:Lekker met pindasaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 paddenstoelenbouillontablet
200 ml water
2 middelgrote scharreleieren
2 tenen verse knoflook
2 preien
5 el arachideolie
180 g tofu roerbakreepjes
150 g peen julienne
300 g gesneden Chinese kool
2 el droge sherry
600 g 1 minuut basmatirijst