Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroenten. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en nasibamigroenten (houd de taugé achter) 4 min.
Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren. Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op. Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme satésaus.
- algemeenJe kunt de nasi 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur 5 min., eventueel met wat olie.
- algemeenLiever vlees en vis? Vervang de tofu dan door 300 g varkensreepjes of blokjes kipfilet (de baktijd blijft hetzelfde) en schep vlak voor het opdienen 125 g roze garnalen door de nasi.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei
hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroenten. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en nasibamigroenten (houd de taugé achter) 4 min.
Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren. Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op. Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme satésaus.
algemeen:Je kunt de nasi 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur 5 min., eventueel met wat olie.
algemeen:Liever vlees en vis? Vervang de tofu dan door 300 g varkensreepjes of blokjes kipfilet (de baktijd blijft hetzelfde) en schep vlak voor het opdienen 125 g roze garnalen door de nasi.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 schaal schaal nasi-bamigroenten
4 el zonnebloemolie
1 bakje tofu roerbak pittig gekruid
1 zak peen julienne
4 eieren
1 duobakje duobakje basmatirijst 1-minuut
2 el ketjap manis
Dit heb je nodig
wok