Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei

565 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het steeltje van de rode peper uit de schaal nasi-bamigroenten. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu, rode peper, peen en nasibamigroenten (houd de taugé achter) 4 min.

  2. Bak in een koekenpan in de rest van de olie 4 spiegeleieren. Verwarm in de magnetron de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst met de taugé door de groenten en bak 1 min. mee. Voeg de ketjap en peper en zout naar smaak toe.

  3. Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een spiegelei op. Lekker met gefruite uitjes of kroepoek en warme satésaus.

  • algemeenJe kunt de nasi 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Roerbak op hoog vuur 5 min., eventueel met wat olie.
  • algemeenLiever vlees en vis? Vervang de tofu dan door 300 g varkensreepjes of blokjes kipfilet (de baktijd blijft hetzelfde) en schep vlak voor het opdienen 125 g roze garnalen door de nasi.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Vegetarische 'nasi goreng' met spiegelei

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig