Appeltaart havermoutpap

Appeltaart-havermoutpap, dat zijn appeltaartvibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet?

300 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 6 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de appels met schil grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve citroen en pers uit.

  2. Meng in een kom de appel met 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, de rozijnen, kaneel, yoghurt en havermout. Roer alles goed door, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 6 uur koel weg.

  3. Haal 5 min. voor serveren uit de koelkast. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi de havermout met de walnoten en eventueel met wat extra kaneel.

  • bereidingstipJe kunt de pap minimaal 6 uur van tevoren maken, bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • serveertipOok lekker met ¼ el honing of agavesiroop per persoon. Honing staan niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Appeltaart havermoutpap

Appeltaart-havermoutpap, dat zijn appeltaartvibes voor ontbijt. De vraag is niet waarom, maar waarom niet?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig