Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie op boter en rooster de havermout en de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Schil ondertussen de appels, rasp ze grof en meng met de kaneel, gebakken havermout en amandelen.
Verdeel achtereenvolgens de helft van de yoghurt, de helft van de geraspte appel, de rest van de yoghurt en de rest van de appel over hoge glazen.
Yoghurt met geraspte appel, kaneel en havermout
De heerlijke smaak van appel en kaneel is een feestelijke start in de ochtend. Extra lekker met de crunch van de gebakken havermout.
- bewaartipMakkelijk om in een potje met deksel mee te nemen.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Yoghurt met geraspte appel, kaneel en havermout
De heerlijke smaak van appel en kaneel is een feestelijke start in de ochtend. Extra lekker met de crunch van de gebakken havermout.
4 personen
285 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie op boter en rooster de havermout en de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Schil ondertussen de appels, rasp ze grof en meng met de kaneel, gebakken havermout en amandelen.
Verdeel achtereenvolgens de helft van de yoghurt, de helft van de geraspte appel, de rest van de yoghurt en de rest van de appel over hoge glazen.
bewaartip:Makkelijk om in een potje met deksel mee te nemen.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
80 g ongebrande amandelen
40 g volkoren havermout
3 Elstar appels
1 tl gemalen kaneel
600 ml halfvolle yoghurt
Dit heb je nodig
hoge glazen