Yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote

Je dag goed beginnen met een net-even-anders-ontbijt? Ga dan voor deze yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote.

230 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de appels en snijd in blokjes van 1½ cm. Doe in een pan en breng samen met de kaneel, honing en het water aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 20 min. koken. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur, prak een deel van de appel met een vork en laat afkoelen tot gebruik.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout 5 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Roer regelmatig. Schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.

  3. Verdeel de yoghurt over kommen, bestrooi met de krokante havermout en schep in elke kom 1 el appelcompote.

  • resttipEet de rest van de appelcompote bij deze boerenkoolstamppot met kip.
  • resttipAppelcompote is ook lekker bij een stoofpot, door een baksel of gewoon als toetje. Je kunt de compote een week in een hersluitbare glazen pot in de koelkast bewaren.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote

Je dag goed beginnen met een net-even-anders-ontbijt? Ga dan voor deze yoghurt met havermout en zelfgemaakte appelcompote.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig