Griekse salade met zoete aardappel

Griekse salade + zoete aardappel = de perfecte combi.

535 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in parten van 1 cm. Verdeel de aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met ⅔ van de olie, versgemalen peper en eventueel zout. Rooster ca. 20-25 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om. Laat de feta uitlekken, dep droog en bak in de laatste 5 min. mee.

  2. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de tomaten in vieren.

  3. Verdeel de zoeteaardappelparten, uienringen, komkommer en tomaat over de borden. Snijd de feta in 4 stukken en leg in het midden op de salade. Besprenkel met de rest van de olijfolie en azijn over de salade. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel zout.

  • variatietipVind je rauwe ui niet zo lekker? Meng ze na het snijden met 50 ml azijn en laat ca. 5 min. staan.
  • Griekse salade met zoete aardappel

    Instructievideo - 00:21 min.

Griekse salade met zoete aardappel

Griekse salade + zoete aardappel = de perfecte combi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig