Hak de chocolade in stukjes van een ½ cm. Meng de bloem, cacao en baking soda in een kom. Meng de chocoladestukjes erdoor. Meng in een andere kom de boter, suiker en vanille met een garde of handmixer in 3 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng erdoor. Meng het chocolademengsel er met een spatel door, roer niet te lang maar zorg dat alles goed gemengd is.
Schep met een (ijs)lepel 24 bolletjes van het deeg van Ø 4 cm. Leg deze in een bewaardoos met laagjes bakpapier ertussen en koel ze 2 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaten, met 4 cm tussenruimte, ze lopen nog erg uit. Als je niet voldoende ruimte hebt, doe dan minder bolletjes op een bakplaat en bak in meerdere delen. Bestrooi de bolletjes deeg met het zeezout en druk het er een beetje in. Bak de koekjes net boven en net onder het midden van de oven in 10-12 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege zodat de koekjes gelijkmatig garen. Laat de koekjes 1 uur helemaal afkoelen op een rooster. Bewaar de koekjes 4-5 dagen in een afsluitbare doos.
Chocolate chip cookies met zeezout
Koekiemonsters opgepast: deze cookies zijn door de toevoeging van zeezout éxtra verslavend.
- bewaartipJe kunt de koekjes maken t/m stap 2 (het invriezen van de bolletjes deeg). Bewaar ze 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 3 (bij het voorverwarmen van de oven) voor gebruik.
- serveertipHet zeezout is na het bakken niet echt zichtbaar meer, maar je proeft het wel goed. Voor een mooi effect bestrooi je de koekjes na het bakken met zeezout. Het rolt er dan wel een beetje af.
- kookstaptipHeb je geen 2 bakplaten? Bekleed 1 rooster met bakpapier.
Chocolate chip cookies met zeezout
Instructievideo - 00:39 min.
Chocolate chip cookies met zeezout
Koekiemonsters opgepast: deze cookies zijn door de toevoeging van zeezout éxtra verslavend.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD139021_220x162_JPG.jpg)
24 porties
170 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Hak de chocolade in stukjes van een ½ cm. Meng de bloem, cacao en baking soda in een kom. Meng de chocoladestukjes erdoor. Meng in een andere kom de boter, suiker en vanille met een garde of handmixer in 3 min. licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en meng erdoor. Meng het chocolademengsel er met een spatel door, roer niet te lang maar zorg dat alles goed gemengd is.
Schep met een (ijs)lepel 24 bolletjes van het deeg van Ø 4 cm. Leg deze in een bewaardoos met laagjes bakpapier ertussen en koel ze 2 uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaten, met 4 cm tussenruimte, ze lopen nog erg uit. Als je niet voldoende ruimte hebt, doe dan minder bolletjes op een bakplaat en bak in meerdere delen. Bestrooi de bolletjes deeg met het zeezout en druk het er een beetje in. Bak de koekjes net boven en net onder het midden van de oven in 10-12 min. gaar. Wissel de bakplaten halverwege zodat de koekjes gelijkmatig garen. Laat de koekjes 1 uur helemaal afkoelen op een rooster. Bewaar de koekjes 4-5 dagen in een afsluitbare doos.
bewaartip:Je kunt de koekjes maken t/m stap 2 (het invriezen van de bolletjes deeg). Bewaar ze 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 3 (bij het voorverwarmen van de oven) voor gebruik.
serveertip:Het zeezout is na het bakken niet echt zichtbaar meer, maar je proeft het wel goed. Voor een mooi effect bestrooi je de koekjes na het bakken met zeezout. Het rolt er dan wel een beetje af.
kookstaptip:Heb je geen 2 bakplaten? Bekleed 1 rooster met bakpapier.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 24 porties)
180 g pure chocolade fleur de sel
200 g tarwebloem
50 g cacaopoeder
1 tl baking soda
150 g ongezouten roomboter
250 g rietsuiker
1 tl vanille-extract
2 middelgrote eieren
½ el grof zeezout
Dit heb je nodig
handmixer
diepvriesbak
bakpapier