Aardappelgratins van de BBQ

Aardappelgratin uit de oven? Wij maken ze op de barbecue. Lekker als bijgerechtje.

460 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Schaaf de courgette in de lengte in plakken en snijd de ui in dunne ringen. Omwikkel de gratins met de courgetteplakken en wikkel er 2 plakjes katenspek omheen. Bind vast met een stukje keukentouw en leg in de grillschaal. Bestrooi de bovenkanten met de kaas en verdeel de ui erover. Rooster de gratins ca. 25 min. op de barbecue met de deksel dicht.

  2. Snijd de radijs in partjes en de selderij fijn. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Verdeel de sla, radijs en ¾ van de selderij over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de gratins over de salade en bestrooi met de rest van de selderij.

  • bereidingstipJe kunt de gratins ook in de oven bereiden. Bak ze in 20-25 min. op 220 ˚C in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  • combinatietipIn plaats van oude kaas kun je ook 50 g komijnekaas (stukje, geraspt) gebruiken.

Aardappelgratins van de BBQ

Aardappelgratin uit de oven? Wij maken ze op de barbecue. Lekker als bijgerechtje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig