Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en voeg de laatste 2 min. de woksaus toe.
Kook ondertussen de bloemkoolrijst 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de sugarsnaps 2 min. op middelhoog vuur.
Snijd de salade-uitjes in schuine dunne ringen en voeg samen met de sojabonen toe. Bak 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
Schep de bloemkoolrijst in kommen. Verdeel de sugarsnaps, sojabonen en avocado erover. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de woksaus erover.
Snelle bowl met bloemkoolrijst en zalm
Snel én smakelijk komen samen in deze fijne bowl met bloemkoolrijst en zalm. Ideaal!
- vegatipVervang de zalm door 360 g tofu roerbakreepjes fijn gekruid (schaal 180 g). Verhit 1½ el olie in een koekenpan en bak de roerbakreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de woksaus toe (hoeveelheden voor 4 personen).
- serveertipLekker met sesamzaad.
Snelle bowl met bloemkoolrijst en zalm
Snel én smakelijk komen samen in deze fijne bowl met bloemkoolrijst en zalm. Ideaal!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD144199_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en voeg de laatste 2 min. de woksaus toe.
Kook ondertussen de bloemkoolrijst 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de sugarsnaps 2 min. op middelhoog vuur.
Snijd de salade-uitjes in schuine dunne ringen en voeg samen met de sojabonen toe. Bak 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
Schep de bloemkoolrijst in kommen. Verdeel de sugarsnaps, sojabonen en avocado erover. Verdeel de zalm in stukken en verdeel samen met de woksaus erover.
vegatip:Vervang de zalm door 360 g tofu roerbakreepjes fijn gekruid (schaal 180 g). Verhit 1½ el olie in een koekenpan en bak de roerbakreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de woksaus toe (hoeveelheden voor 4 personen).
serveertip:Lekker met sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el arachideolie
310 g verse zalmfilets
180 ml woksaus teriyaki
800 g bloemkoolrijst
350 g diepvries sugarsnaps
3 salade-ui
100 g koelverse sojabonen
2 eetrijpe avocado's