Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn

Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader!

450 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken.

  2. Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rode ui. Meng de opgevangen olie (ca. 1 el olie per persoon) met het citroenrasp, het citroensap en de rode ui tot een dressing.

  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Snijd ondertussen de peterselie zo fijn mogelijk. Meng de courgette, bonen, tonijn, dressing en peterselie door de warme quinoa en verdeel over de borden. En verdeel de tuinkers erover.

  • combinatietipLekker met extra parten citroen.

Gerelateerde recepten

Koolhydraatarme lunch: maaltijdsalade met quinoa, courgette en tonijn

Ook als je niet op zoek bent naar een koolhydraatarme lunch is deze maaltijdsalade een aanrader!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig