Verhit de frituurolie tot 160 °C. Snijd de aardappel in dunne frietjes. Spoel de frietjes goed af om het meeste zetmeel te verwijderen en dep ze droog. Frituur de frietjes om beurten 5 min. voor en laat ze uitlekken. Verhit de frituurolie tot 175-180 °C.
Schrap de wortel en schaaf hem met behulp van een dunschiller in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf ook in dunne linten. Maak een dressing van de olijfolie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Schep de wortel en komkommer om met de dressing en houd apart.
Doe voor het beslag het zelfrijzend bakmeel met de kurkuma in een kom. Schenk ¼ van het bruiswater erbij en roer door elkaar. Herhaal dit tot je al het bruiswater gebruikt hebt. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm dik. Kruid de kabeljauw met de viskruiden. Wentel ze door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de kabeljauw 4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Frituur de aardappelfrietjes nog eens 3-5 min. Laat uitlekken en schep om met het gerookte-paprikapoeder en zout. Serveer de fish & chips met de wortel-komkommersalade, chilisaus en een klodder mayonaise.
Fish and chips
Maak thuis deze Britse klassieker: fish and chips!
- dieettipMaak je het recept met zoete aardappel en broccoli? Dan zijn dit de voedingswaarden p.p. 855 kcal • 12 g eiwit • 53 g vet, waarvan 6 g verz. • 75 g koolhydraten, waarvan 22 g suikers • 2.9 g zout • 14 g vezels
- variatietipJe kunt de vastkokende aardappelen ook vervangen voor zoete aardappel.
- vegatipOok lekker met broccoli i.p.v. vis. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook 10 broccolistronkjes van ca. 3 cm. dik 5 min. Dep droog met een schone theedoek en bestrooi met 2 tl Hollandse ovengroentekruiden. Wentel de broccoli door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de broccoli 4-5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Fish and chips
Maak thuis deze Britse klassieker: fish and chips!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD144794_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
880 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de frituurolie tot 160 °C. Snijd de aardappel in dunne frietjes. Spoel de frietjes goed af om het meeste zetmeel te verwijderen en dep ze droog. Frituur de frietjes om beurten 5 min. voor en laat ze uitlekken. Verhit de frituurolie tot 175-180 °C.
Schrap de wortel en schaaf hem met behulp van een dunschiller in dunne linten. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf ook in dunne linten. Maak een dressing van de olijfolie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Schep de wortel en komkommer om met de dressing en houd apart.
Doe voor het beslag het zelfrijzend bakmeel met de kurkuma in een kom. Schenk ¼ van het bruiswater erbij en roer door elkaar. Herhaal dit tot je al het bruiswater gebruikt hebt. Snijd de kabeljauw in stukken van ca. 3 cm dik. Kruid de kabeljauw met de viskruiden. Wentel ze door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de kabeljauw 4 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Frituur de aardappelfrietjes nog eens 3-5 min. Laat uitlekken en schep om met het gerookte-paprikapoeder en zout. Serveer de fish & chips met de wortel-komkommersalade, chilisaus en een klodder mayonaise.
dieettip:Maak je het recept met zoete aardappel en broccoli? Dan zijn dit de voedingswaarden p.p. 855 kcal • 12 g eiwit • 53 g vet, waarvan 6 g verz. • 75 g koolhydraten, waarvan 22 g suikers • 2.9 g zout • 14 g vezels
variatietip:Je kunt de vastkokende aardappelen ook vervangen voor zoete aardappel.
vegatip:Ook lekker met broccoli i.p.v. vis. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook 10 broccolistronkjes van ca. 3 cm. dik 5 min. Dep droog met een schone theedoek en bestrooi met 2 tl Hollandse ovengroentekruiden. Wentel de broccoli door het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de broccoli 4-5 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 l frituurolie
2 grote vastkokende aardappelen
1 winterpeen
1 komkommer
1 el traditionele olijfolie
½ el azijn
75 g zelfrijzend bakmeel
1 el kurkuma
100 ml bruisend bronwater
200 g verse kabeljauwfilets
2 tl Euroma Hollandse mossel & vis kruiden
2 tl gerookte paprikapoeder
2 el chilisaus
2 el mayonaise
Dit heb je nodig
gietijzeren pan of frituurpan