Witlofsalade met appel, druiven en walnoten

Wist je dat rauwe witlof heel anders smaakt dan de warme? Zeker in deze salade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten!

375 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

  2. Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm. Halveer de druiven. Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof.

  3. Meng de yoghurt met de azijn, olie en peper. Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de walnoten.

Witlofsalade met appel, druiven en walnoten

Wist je dat rauwe witlof heel anders smaakt dan de warme? Zeker in deze salade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig