Waldorfsalade met bleekselderij, venkel en citroenmayo

Deze iconische salade met bleekselderij dankt z’n naam aan het New Yorkse Waldorf hotel waar-ie in 1893 voor het eerst werd geserveerd.

310 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en 3 el citroensap (per 4 personen) met de mayonaise en wat peper.

  2. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in de lengte in dunne reepjes. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne plakjes. Snijd de selderij fijn. Halveer de druiven. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en hak grof.

  3. Doe de bleekselderij, venkel, appel, selderij en druiven in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de walnoten en het venkelloof.

  • combinatietipLekker met krieltjes en bij de barbecue.
  • vegantip Gebruik in plaats van de mayonaise een plantaardig alternatief voor mayonaise.

Gerelateerde recepten

Waldorfsalade met bleekselderij, venkel en citroenmayo

Deze iconische salade met bleekselderij dankt z’n naam aan het New Yorkse Waldorf hotel waar-ie in 1893 voor het eerst werd geserveerd.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig