Verwijder de steelaanzet van de pepers en doe samen met de knoflook, suiker en het zout in de keukenmachine en maal tot een egale pasta. Doe de pepers in de schone afsluitbare pot, maar zorg dat deze niet tot de rand gevuld is.
Laat buiten de koelkast, uit de zon, 5 dagen staan zodat de pepers kunnen fermenteren. Roer het mengsel elke dag door. Er zullen luchtbelletjes zichtbaar zijn.
Pureer het mengsel zo fijn mogelijk met de staafmixer. Schenk door een fijne zeef in een kleine sauspan en duw er met een lepel zoveel mogelijk pulp uit. Voeg het water en de azijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Schenk de sriracha in het glazen flesje/bakje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast.
Je kunt de sriracha max. 1 maand in de koelkast bewaren.
Zelf sriracha maken
Spice up your life met zelfgemaakte sriracha! De saus zorgt voor de perfecte kick in je eten.
- algemeenEen portie srirachasaus staat gelijk aan 1 el. Het recept voor 16 porties is goed voor ca. 250 ml sriracha.
- variatietipJe kunt in plaats van rode jalapeñopepers ook rode Spaanse pepers of rode rawittpepers gebruiken. Of maak een mix van de soorten.
Zelf sriracha maken
Spice up your life met zelfgemaakte sriracha! De saus zorgt voor de perfecte kick in je eten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD147400_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
16 personen
170 kcal
30 min. bereiden
dagen wachten
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de pepers en doe samen met de knoflook, suiker en het zout in de keukenmachine en maal tot een egale pasta. Doe de pepers in de schone afsluitbare pot, maar zorg dat deze niet tot de rand gevuld is.
Laat buiten de koelkast, uit de zon, 5 dagen staan zodat de pepers kunnen fermenteren. Roer het mengsel elke dag door. Er zullen luchtbelletjes zichtbaar zijn.
Pureer het mengsel zo fijn mogelijk met de staafmixer. Schenk door een fijne zeef in een kleine sauspan en duw er met een lepel zoveel mogelijk pulp uit. Voeg het water en de azijn toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Schenk de sriracha in het glazen flesje/bakje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast.
Je kunt de sriracha max. 1 maand in de koelkast bewaren.
algemeen:Een portie srirachasaus staat gelijk aan 1 el. Het recept voor 16 porties is goed voor ca. 250 ml sriracha.
variatietip:Je kunt in plaats van rode jalapeñopepers ook rode Spaanse pepers of rode rawittpepers gebruiken. Of maak een mix van de soorten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)
250 g rode jalapeñopepers
4 tenen knoflook
2 el rietsuiker
2 tl grof zeezout
2 el kraanwater
2 el natuurazijn
Dit heb je nodig
(kleine) keukenmachine
afsluitbare glazen pot
fijne zeef
staafmixer
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)