Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.
Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.
Zelf chimichurri maken
En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!
- bereidingstipLaat voor een meer pittige chimichurri de zaadje en de zaadlijsten in de peper zitten.
- bewaartipJe kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.
- serveertipDeze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees met een randje vet, bijvoorbeeld bij gegrilde entrecote of ribeye.
Zelf chimichurri maken
En óf hier kruiden in zitten: deze chimichurri bevat maar liefst vier soorten, en dat proef je!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_118518_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
205 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.
Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.
bereidingstip:Laat voor een meer pittige chimichurri de zaadje en de zaadlijsten in de peper zitten.
bewaartip:Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.
serveertip:Deze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees met een randje vet, bijvoorbeeld bij gegrilde entrecote of ribeye.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode peper
1 kleine rode ui
15 g verse oregano
½ teen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 tl gedroogde oregano
6 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker