Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.
Ribeye met chimichurri
Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje.
- algemeenJe kunt de chimichurri 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Ribeye met chimichurri
Instructievideo - 02:43 min.
Ribeye met chimichurri
Supermals stuk vlees met een kruidig en Argentijns sausje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057173_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt in 15 min. op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan.
Verwijder het steeltje van de peper. Pureer met een staafmixer de peper met de olie, peterselieblaadjes, oregano, knoflook en azijn in een hoge beker. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Schep door de chimichurri en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rooster het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat nog 4 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Serveer het vlees met de chimichurri.
algemeen:Je kunt de chimichurri 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 ribeye
6 el traditionele olijfolie
1 rode peper
30 g peterselie
1 el gedroogde oregano
2 tenen knoflook
5 el rodewijnazijn
1 ui
25 g verse bieslook
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer