Ribeye met pancetta en tuinerwten

795 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng 120 ml olie, azijn, peterselie, oregano en knoflook tot een marinade. Leg het vlees in een schaal, schenk de marinade erover en zet 8 uur afgedekt in de koelkast. Keer regelmatig.

  2. Bak de pancetta in een hapjespan zonder olie of boter op laag vuur uit. Neem uit de pan.

  3. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Neem het vlees uit de marinade, schraap de knoflook en kruiden eraf en gril het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, bestrooi met zout en veel peper en druppel er wat marinade over. Laat even rusten.

  4. Doe de tuinerwten met de rest van de olie, suiker, sjalot en 2 el water in de hapjespan en breng op smaak met peper en zout. Kook de tuinerwten op hoog vuur 2-3 min. tot het water is verdampt. Verdeel de pancetta erover en serveer met het vlees (bistecca).

Ribeye met pancetta en tuinerwten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig