Spicy knoflookgarnalen van de BBQ

De smokiness van de BBQ maakt deze spicy knoflookgarnalen nóg lekkerder dan ze al zijn.

260 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Maak de garnalen schoon, maar laat de staartjes zitten. Snijd de knoflook fijn en halveer de citroen.

  2. Zet de grillpan op het rooster van de barbecue en verhit hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook, chilivlokken en wat zout toe en bak in 3­ tot 5 min. gaar. Gril ondertussen de citroenhelften op de snijkanten op het rooster van de barbecue. Snijd de peterselie fijn.

  3. Pers 1 citroenhelft uit. Breng de garnalen op smaak met het citroensap, bestrooi met de peterselie en serveer met de andere citroenhelft.

  • combinatietip Lekker met desem spelt pistolet (dan is het gerecht niet meer glutenvrij).
  • bereidingstipIn plaats van in de grillpan kun je de garnalen ook in een aluminium grillschaal bakken

Spicy knoflookgarnalen van de BBQ

De smokiness van de BBQ maakt deze spicy knoflookgarnalen nóg lekkerder dan ze al zijn.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig