Koolhydraatarme ovenschotel met maistortilla en avocado

Deze ovenschotel met maistortilla en avocado is niet alleen koolhydraatarm maar óók comfort food bij uitstek.

525 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente, paprika en tacokruiden 6 min. op middelhoog vuur. Verdeel wat passata over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de tortilla’s erover, de helft van de groenten en ⅓ van de passata.

  3. Herhaal dit en eindig met de rest van de tortilla’s. Verdeel de rest van de passata erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

  4. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de helft van de vrucht. Pers deze helft uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

  5. Doe de avocado, yoghurt, het limoenrasp en -sap en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Besprenkel de tortillaschotel zigzaggend met de helft van de avocadodressing. Bestrooi met de koriander en serveer met een limoenpartje en de rest van de dressing.

Gerelateerde recepten

Koolhydraatarme ovenschotel met maistortilla en avocado

Deze ovenschotel met maistortilla en avocado is niet alleen koolhydraatarm maar óók comfort food bij uitstek.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig