Meng de mosterd, tomatenpuree, woksaus, suiker en cola tot een marinade. Meng de kippenvleugels erdoor en laat afgedekt minimaal 30 min. marineren. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC.
Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar en sticky. Keer halverwege. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Sticky chickenwings met cola en five spice
Sticky chicken fans, raise your hands! Deze spicy, sticky cola-wings staan al in 5 min. in de oven.
- bereidingstipVervang de cola niet door cola light in dit recept. Juist de suiker in de cola zorgt ervoor dat de kippenvleugels lekker sticky worden.
Sticky chickenwings met cola en five spice
Sticky chicken fans, raise your hands! Deze spicy, sticky cola-wings staan al in 5 min. in de oven.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD148020_220x162_JPG.jpg)
8 porties
230 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Meng de mosterd, tomatenpuree, woksaus, suiker en cola tot een marinade. Meng de kippenvleugels erdoor en laat afgedekt minimaal 30 min. marineren. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC.
Verdeel de kippenvleugels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar en sticky. Keer halverwege. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Breng eventueel op smaak met zout. Serveer warm of op kamertemperatuur.
bereidingstip:Vervang de cola niet door cola light in dit recept. Juist de suiker in de cola zorgt ervoor dat de kippenvleugels lekker sticky worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1½ el dijonmosterd
1 el tomatenpuree
5 el five spice woksaus
100 g donkere basterdsuiker
200 ml cola
1 kg kippenvleugels
Dit heb je nodig
bakpapier