Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de kersen en verwijder de pit. Verdeel de kersen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Rooster ze 10-15 min. in het midden van de oven, tot je het sap ziet borrelen en de kersen er geroosterd uitzien. Zet de oven uit maar laat de plaat met kersen in de oven staan tot het serveren.
Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden. Hak de amandelkoekjes grof en schep ¾ van de koekjes door de ricotta. Hak de chocolade in flinterdunne schilfers.
Verdeel het vanille-ijs over de kommen, eventueel met een ijsbolschep. Schep er een flinke eetlepel van het ricotta-koekjesmengsel op. Verdeel er de kersen, het vrijgekomen kersensap en de rest van de amandelkoekjes over. Bestrooi met de chocolade-snippers.
Vanille-ijs met kersen en chocolade
Van deze geroosterde kersen met balsamico, vanille-ijs en chocola loopt het water je in de mond.
- bewaartipNederlandse kersen zijn verkrijgbaar tot half augustus. Je kunt dan ook diepvrieskersen gebruiken. Laat ze in dat geval ontdooien en rooster ze op dezelfde manier als verse kersen.
- vegatipVervang de ricotta door mascarpone.
Vanille-ijs met kersen en chocolade
Van deze geroosterde kersen met balsamico, vanille-ijs en chocola loopt het water je in de mond.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD149238_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
405 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Halveer de kersen en verwijder de pit. Verdeel de kersen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Rooster ze 10-15 min. in het midden van de oven, tot je het sap ziet borrelen en de kersen er geroosterd uitzien. Zet de oven uit maar laat de plaat met kersen in de oven staan tot het serveren.
Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden. Hak de amandelkoekjes grof en schep ¾ van de koekjes door de ricotta. Hak de chocolade in flinterdunne schilfers.
Verdeel het vanille-ijs over de kommen, eventueel met een ijsbolschep. Schep er een flinke eetlepel van het ricotta-koekjesmengsel op. Verdeel er de kersen, het vrijgekomen kersensap en de rest van de amandelkoekjes over. Bestrooi met de chocolade-snippers.
bewaartip:Nederlandse kersen zijn verkrijgbaar tot half augustus. Je kunt dan ook diepvrieskersen gebruiken. Laat ze in dat geval ontdooien en rooster ze op dezelfde manier als verse kersen.
vegatip:Vervang de ricotta door mascarpone.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g verse kersen
3 el balsamicoazijn
220 g vanille-ijs
100 g Amarettino d'Italia ameretti cookies
150 g ricotta
40 g chocolade extra puur 70%
Dit heb je nodig
bakpapier
ijsbolletjestang