Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in 5 dunne ringen. Meng beide soorten plantaardige rasp door elkaar en verdeel over de mini pizzabodems.
Verdeel de uienringen over de helft van de pizza’s. Verdeel de artisjok over de rest van de pizza’s. Besprenkel met de olie.
Bak de pizza’s ca.12 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de rucola en bestrooi met peper.
Vegan minipizza
Bij de borrel, bij een feestje of als snack op de bank: vegan mini pizza's kunnen altijd!
- variatietipOok lekker met gesneden paprika, zwarte olijven zonder pit, kappertjes, champignon in plakjes, vegan spekjes of vegan salami.
Vegan minipizza
Bij de borrel, bij een feestje of als snack op de bank: vegan mini pizza's kunnen altijd!
10 porties
170 kcal
5 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in 5 dunne ringen. Meng beide soorten plantaardige rasp door elkaar en verdeel over de mini pizzabodems.
Verdeel de uienringen over de helft van de pizza’s. Verdeel de artisjok over de rest van de pizza’s. Besprenkel met de olie.
Bak de pizza’s ca.12 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de rucola en bestrooi met peper.
variatietip:Ook lekker met gesneden paprika, zwarte olijven zonder pit, kappertjes, champignon in plakjes, vegan spekjes of vegan salami.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rode ui
100 g plantaardige rasp Italiaanse stijl
75 g plantaardige rasp alternatief voor mozzarella
10 diepvries steenoven mini-pizzabodems
90 g gegrilde artisjok in olie in potje
2 el milde olijfolie
30 g rucola