Gebakken krieltjes met sperziebonen, garnalen en ei

Kleine piepers zijn een groot succes als basis voor een doordeweekse maaltijd. Niet zo gek: ze zijn makkelijk te bereiden en lekker snel krokant.

480 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de krieltjes toe en bak samen nog 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  2. Kook ondertussen de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee en giet samen af.

  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd de dille grof.

  4. Schep de groente, ¾ van de dille en de Hollandse garnalen door de krieltjes en verdeel over borden. Leg de eihelften erop en garneer met de rest van de dille.

  • combinatietipLekker met kappertjes.

Gerelateerde recepten

Gebakken krieltjes met sperziebonen, garnalen en ei

Kleine piepers zijn een groot succes als basis voor een doordeweekse maaltijd. Niet zo gek: ze zijn makkelijk te bereiden en lekker snel krokant.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig