Maak de mayonaise: splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Pers de halve citroen uit. Doe de eidooier, 1 el citroensap, het zout en de mosterd in de hoge beker. Klop met de staafmixer tot een gladde saus. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe tot je een dikke, lobbige mayonaise hebt.
Meng de mayonaise met 1 el citroensap (per 10 porties), de melk en worcestershiresauce. Besprenkel de dressing over de carpaccio.
Carpaccio dressing
Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.
- bereidingstipGebruik voor de nóg snellere versie je favoriete kant-en-klare mayonaise.
- bereidingstipWil je minder carpacciodressing maken? Bewaar dan een deel van de mayonaise en meng maar een deel met de rest van de ingrediënten.
Carpaccio dressing
Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD156329_220x162_JPG.jpg)
10 porties
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Maak de mayonaise: splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Pers de halve citroen uit. Doe de eidooier, 1 el citroensap, het zout en de mosterd in de hoge beker. Klop met de staafmixer tot een gladde saus. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe tot je een dikke, lobbige mayonaise hebt.
Meng de mayonaise met 1 el citroensap (per 10 porties), de melk en worcestershiresauce. Besprenkel de dressing over de carpaccio.
bereidingstip:Gebruik voor de nóg snellere versie je favoriete kant-en-klare mayonaise.
bereidingstip:Wil je minder carpacciodressing maken? Bewaar dan een deel van de mayonaise en meng maar een deel met de rest van de ingrediënten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
1 middelgroot ei
1 citroen
½ tl zout
1½ tl dijonmosterd
200 ml zonnebloemolie
2 el volle melk
2 tl worcestershiresauce
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker