Truffelmayonaise maken

260 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooier met de azijn, mosterd, worcestershiresaus en versgemalen zwarte peper in de kom van een staande mixer en zet de mixer aan op de middelste stand.

  2. Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl de mixer aan staat.

  3. Roer met een garde de truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • algemeenDit recept is goed voor ca. 400 g mayonaise.
  • bewaartipAfgedekt in de koelkast kan de truffelmayonaise 3 dagen worden bewaard.
  • bereidingstipZorg ervoor dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben als je de mayonaise gaat maken, anders kan deze gaan schiften. Is de mayo toch geschift? Voeg, terwijl de mixer draait, 1 el koud water toe.
  • bereidingstipJe kunt de mayonaise ook met een handmixer of staafmixer mengen. Voeg de olie wel altijd druppelsgewijs toe.

Truffelmayonaise maken

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig