Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooier met de azijn, mosterd, worcestershiresaus en versgemalen zwarte peper in de kom van een staande mixer en zet de mixer aan op de middelste stand.
Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl de mixer aan staat.
Roer met een garde de truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- algemeenDit recept is goed voor ca. 400 g mayonaise.
- bewaartipAfgedekt in de koelkast kan de truffelmayonaise 3 dagen worden bewaard.
- bereidingstipZorg ervoor dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben als je de mayonaise gaat maken, anders kan deze gaan schiften. Is de mayo toch geschift? Voeg, terwijl de mixer draait, 1 el koud water toe.
- bereidingstipJe kunt de mayonaise ook met een handmixer of staafmixer mengen. Voeg de olie wel altijd druppelsgewijs toe.
Truffelmayonaise maken
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD170326_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
12 personen
260 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooier met de azijn, mosterd, worcestershiresaus en versgemalen zwarte peper in de kom van een staande mixer en zet de mixer aan op de middelste stand.
Voeg de olie druppelsgewijs toe terwijl de mixer aan staat.
Roer met een garde de truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Dit recept is goed voor ca. 400 g mayonaise.
bewaartip:Afgedekt in de koelkast kan de truffelmayonaise 3 dagen worden bewaard.
bereidingstip:Zorg ervoor dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben als je de mayonaise gaat maken, anders kan deze gaan schiften. Is de mayo toch geschift? Voeg, terwijl de mixer draait, 1 el koud water toe.
bereidingstip:Je kunt de mayonaise ook met een handmixer of staafmixer mengen. Voeg de olie wel altijd druppelsgewijs toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 ei
1 el wittewijnazijn
1 el mosterd
1 tl worcestershiresauce
350 ml zonnebloemolie
2 el truffeltapenade
Dit heb je nodig
staande mixer