Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de mosterd, het zout, de suiker, vetsin en azijn in de keukenmachine. Zet de machine aan en schenk, terwijl de machine draait, druppelsgewijs de olie erbij.
Proef de mayonaise en voeg eventueel extra zout, suiker of azijn naar smaak, toe
Japanse mayonaise maken
Vanaf nu maak je je Japanse mayonaise gewoon zelf. Lekker en zo gebeurd!
- achtergrondinfoHet verschil tussen Japanse mayonaise en Nederlandse mayonaise zit vooral in de textuur. Japanse mayonaise heeft een fijnere textuur en iets meer bite.
- algemeenDit recept is genoeg voor 500 ml mayonaise. De voedingswaarden zijn berekend per 100 g.
- bewaartipDe Japanse mayonaise kan afgedekt in de koelkast 5 dagen worden bewaard en is lekker bij alles waar je normale mayonaise voor zou gebruiken.
Japanse mayonaise maken
Vanaf nu maak je je Japanse mayonaise gewoon zelf. Lekker en zo gebeurd!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD168446_220x162_JPG.jpg)
5 porties
715 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de mosterd, het zout, de suiker, vetsin en azijn in de keukenmachine. Zet de machine aan en schenk, terwijl de machine draait, druppelsgewijs de olie erbij.
Proef de mayonaise en voeg eventueel extra zout, suiker of azijn naar smaak, toe
achtergrondinfo:Het verschil tussen Japanse mayonaise en Nederlandse mayonaise zit vooral in de textuur. Japanse mayonaise heeft een fijnere textuur en iets meer bite.
algemeen:Dit recept is genoeg voor 500 ml mayonaise. De voedingswaarden zijn berekend per 100 g.
bewaartip:De Japanse mayonaise kan afgedekt in de koelkast 5 dagen worden bewaard en is lekker bij alles waar je normale mayonaise voor zou gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 5 porties)
3 middelgrote eieren
1 tl fijne mosterd
1 tl zout
1 tl suiker
¼ tl vetsin
50 ml natuurazijn
370 ml arachideolie
Dit heb je nodig
keukenmachine