Japanse mayonaise maken

Vanaf nu maak je je Japanse mayonaise gewoon zelf. Lekker en zo gebeurd!

715 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de eidooiers met de mosterd, het zout, de suiker, vetsin en azijn in de keukenmachine. Zet de machine aan en schenk, terwijl de machine draait, druppelsgewijs de olie erbij.

  2. Proef de mayonaise en voeg eventueel extra zout, suiker of azijn naar smaak, toe

  • achtergrondinfoHet verschil tussen Japanse mayonaise en Nederlandse mayonaise zit vooral in de textuur. Japanse mayonaise heeft een fijnere textuur en iets meer bite.
  • algemeenDit recept is genoeg voor 500 ml mayonaise. De voedingswaarden zijn berekend per 100 g.
  • bewaartipDe Japanse mayonaise kan afgedekt in de koelkast 5 dagen worden bewaard en is lekker bij alles waar je normale mayonaise voor zou gebruiken.

Japanse mayonaise maken

Vanaf nu maak je je Japanse mayonaise gewoon zelf. Lekker en zo gebeurd!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig