Snijd de aardappelen in parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar.
Maak ondertussen een dressing van de mosterd en azijn. Klop er in een dun straaltje de olie door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af en laat ze 5 min. afkoelen. Meng met de dressing en laat nog iets afkoelen.
Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra azijn en olie toe. Meng de waterkers door de aardappelsalade en serveer in een schaal.
- algemeenVoeg voor een niet-vegetarische variant knakworst en gekookte eieren toe en serveer als maaltijdsalade, of doe er blokjes Kernhem (kaas) doorheen.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Opperdoezersalade
bijgerecht
4 personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in parten. Kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar.
Maak ondertussen een dressing van de mosterd en azijn. Klop er in een dun straaltje de olie door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de aardappelen af en laat ze 5 min. afkoelen. Meng met de dressing en laat nog iets afkoelen.
Breng de aardappelsalade op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra azijn en olie toe. Meng de waterkers door de aardappelsalade en serveer in een schaal.
algemeen:Voeg voor een niet-vegetarische variant knakworst en gekookte eieren toe en serveer als maaltijdsalade, of doe er blokjes Kernhem (kaas) doorheen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g aardappelen
3 el Zaanse mosterd
2 el wittewijnazijn
6 el zonnebloemolie
1 zak waterkers