Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten en garam masala toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.
Voeg de pindakaas, tomatenblokjes en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 min. stoven.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng de curry op smaak met peper. Serveer de curry met de rijst.
Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst
Zin in een gezonde curry? Say no more en ga voor deze smakelijke vegetarische kikkererwtencurry.
- combinatietip Lekker met limoen en restjes fijngesneden munt.
- achtergrondinfoHet groentebouillontablet is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedings- centrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen (volwassenen, voor kinderen geldt 1-2 keer per dag).
Kikkererwtencurry met pinda en spinazie en rijst
Zin in een gezonde curry? Say no more en ga voor deze smakelijke vegetarische kikkererwtencurry.
hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten en garam masala toe aan de ui en bak 3 min. op hoog vuur mee. Roer regelmatig.
Voeg de pindakaas, tomatenblokjes en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 min. stoven.
Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng de curry op smaak met peper. Serveer de curry met de rijst.
combinatietip: Lekker met limoen en restjes fijngesneden munt.
achtergrondinfo:Het groentebouillontablet is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedings- centrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen (volwassenen, voor kinderen geldt 1-2 keer per dag).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g volkoren basmatirijst
2 middelgrote uien
2 el arachideolie
400 g kikkererwten in blik
1 el garam masala
3 el AH 100% pindakaas naturel
400 g tomatenblokjes in blik
200 ml water
½ groentebouillontablet minder zout
400 g verse spinazie