Vegan pastasalade

Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

580 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

  2. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe met ⅔ van de plantaardige witte kaas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de warme pasta.

  3. Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Schep de venkel en rucola door de pasta en verdeel de salade over een grote schaal. Bestrooi met de olijven, de pijnboompitten en olijfolie. Verkruimel de rest van de plantaardige witte kaas erover en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Vegan pastasalade

Zeg je zomer, dan zeg je pastasalade! Deze vegan variant met gegrilde paprika en venkel stop je zo in een bakje voor in het park, op het strand of aan de picknicktafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig