Boen 60 g gember schoon (per 4 personen) en kneus het stuk met een deegroller of het lemmet van een (koks)mes. Bewaar het donkergroene deel van de salade-ui en kneus de witte delen. Breng de bouillon (zonder extra water) in een steelpan aan de kook. Voeg de gekneusde gember, witte delen van de salade-ui, Spaanse peper, steranijs, szechuanpeper, sherry en de sojasaus toe. Laat de bouillon 30 min. op laag vuur trekken met de deksel schuin op de pan.
Snijd ondertussen de biefstukken in zo dun mogelijke plakjes. Spoel de garnalen schoon onder koud stromend water, laat de schaal en de staart zitten. Halveer de grote paddenstoelen. De kruiden uit de bakjes worden niet gebruikt. Snijd de helft van het groen van de salade-ui in stukken van 2 cm. Snijd de rest fijn.
Maak voor iedereen 2 dips. Pers de tenen knoflook uit. Meng met 1½ el fijngesneden salade-ui (per 4 personen) en de sesamolie en verdeel over kommetjes. Meng voor de andere dip de chili-olie met de rest van de sojasaus en rasp de rest van de gember erboven. Verdeel over kommetjes. Verdeel de biefstuk, garnalen, groenten en noedels over schaaltjes en zet samen met de dips op tafel.
Zorg ervoor dat de pan op een warmhoudplaatje op tafel zachtjes aan de kook gehouden wordt. Voeg tijdens het fonduen eventueel wat kokend water toe als het te veel verdampt. Houd er tijdens het fonduen rekening mee dat elk ingrediënt een andere kooktijd heeft. Met het fonduenetje kun je gemakkelijk je ingrediënten uit de bouillon vissen. Met een theezeefje lukt dit ook goed.
Vleesfondue met gember en steranijs
Deze vleesfondue is geïnspireerd op Chinese hotpot: een fondue waarbij je ingrediënten gaart in een kokende bouillon.
- bereidingstipKooktijd richtlijnen: biefstuk: 1 min. | Paddenstoelen: 2 min. | Bloemkool- en broccoliroosjes: 3 min. | Garnalen: 2-3 min. | Spinazie: 1 min. | Dunne plakjes varkenshaas: 2 min. | Tofuplakjes: 1-3 min.
- bewaartipDe bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de bouillon ook invriezen voor een volgende keer (niet aangelengd).
- bewaartipDe kruiden uit de paddenstoelenmix zijn ca. 3 dagen houdbaar en kun je goed gebruiken in een stoofschotel of pasta.
- vegatipIn plaats van runderbouillon kun je ook paddenstoelen bouillon gebruiken. Los 2 bouillon blokjes op in 800 ml kokend water met 30 g gedroogde paddenstoelenmix (Royal). Vervang het vlees en de vis door tempeh, gekookte henneneitjes en vul aan met andere groenten. Met paddenstoelenbouillon is het gerecht niet lactosevrij.
- algemeenRunderbouillon van Kleinste Soepfabriek is niet in elke Albert Heijn-winkel te koop. Je kunt ook 2 potten AH Runderbouillon (à 340 ml) onverdund gebruiken.
- algemeenDe chiliolie is niet in elke Albert Heijn-winkel te koop. Je kunt ook 3 tl chilivlokken toevoegen en 1 el zonnebloemolie.
Vleesfondue met gember en steranijs
Deze vleesfondue is geïnspireerd op Chinese hotpot: een fondue waarbij je ingrediënten gaart in een kokende bouillon.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157207_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Boen 60 g gember schoon (per 4 personen) en kneus het stuk met een deegroller of het lemmet van een (koks)mes. Bewaar het donkergroene deel van de salade-ui en kneus de witte delen. Breng de bouillon (zonder extra water) in een steelpan aan de kook. Voeg de gekneusde gember, witte delen van de salade-ui, Spaanse peper, steranijs, szechuanpeper, sherry en de sojasaus toe. Laat de bouillon 30 min. op laag vuur trekken met de deksel schuin op de pan.
Snijd ondertussen de biefstukken in zo dun mogelijke plakjes. Spoel de garnalen schoon onder koud stromend water, laat de schaal en de staart zitten. Halveer de grote paddenstoelen. De kruiden uit de bakjes worden niet gebruikt. Snijd de helft van het groen van de salade-ui in stukken van 2 cm. Snijd de rest fijn.
Maak voor iedereen 2 dips. Pers de tenen knoflook uit. Meng met 1½ el fijngesneden salade-ui (per 4 personen) en de sesamolie en verdeel over kommetjes. Meng voor de andere dip de chili-olie met de rest van de sojasaus en rasp de rest van de gember erboven. Verdeel over kommetjes. Verdeel de biefstuk, garnalen, groenten en noedels over schaaltjes en zet samen met de dips op tafel.
Zorg ervoor dat de pan op een warmhoudplaatje op tafel zachtjes aan de kook gehouden wordt. Voeg tijdens het fonduen eventueel wat kokend water toe als het te veel verdampt. Houd er tijdens het fonduen rekening mee dat elk ingrediënt een andere kooktijd heeft. Met het fonduenetje kun je gemakkelijk je ingrediënten uit de bouillon vissen. Met een theezeefje lukt dit ook goed.
bereidingstip:Kooktijd richtlijnen: biefstuk: 1 min. | Paddenstoelen: 2 min. | Bloemkool- en broccoliroosjes: 3 min. | Garnalen: 2-3 min. | Spinazie: 1 min. | Dunne plakjes varkenshaas: 2 min. | Tofuplakjes: 1-3 min.
bewaartip:De bouillon die overblijft na het fonduen is te zout om zo te eten, maar is aangelengd met 250 ml water een lekkere basis voor soep. Je kunt de bouillon ook invriezen voor een volgende keer (niet aangelengd).
bewaartip:De kruiden uit de paddenstoelenmix zijn ca. 3 dagen houdbaar en kun je goed gebruiken in een stoofschotel of pasta.
vegatip:In plaats van runderbouillon kun je ook paddenstoelen bouillon gebruiken. Los 2 bouillon blokjes op in 800 ml kokend water met 30 g gedroogde paddenstoelenmix (Royal). Vervang het vlees en de vis door tempeh, gekookte henneneitjes en vul aan met andere groenten. Met paddenstoelenbouillon is het gerecht niet lactosevrij.
algemeen:Runderbouillon van Kleinste Soepfabriek is niet in elke Albert Heijn-winkel te koop. Je kunt ook 2 potten AH Runderbouillon (à 340 ml) onverdund gebruiken.
algemeen:De chiliolie is niet in elke Albert Heijn-winkel te koop. Je kunt ook 3 tl chilivlokken toevoegen en 1 el zonnebloemolie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
70 g verse gember
1 bosje salade-ui
800 ml Kleinste Soepfabriek runderbouillon in pot
1 Spaanse rode peper
2 steranijsjes
¼ tl szechuanpeperkorrels
4 el sherry fino
6 el lichte sojasaus
2 biefstukken
450 g ongepelde diepvries reuzengarnalen
400 g paddenstoelen voor risotto
2 tenen knoflook
4 el sesamolie
4 tl chiu chow chili-olie
100 g babyspinazie
400 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
250 ml Go-Tan mihoen
Dit heb je nodig
metalen schepnetjes