Haal de bavette uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de bavette net in past en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de bavette in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 2-3 min.; medium 3-4 min.; doorbakken 5-6 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Leg het vlees uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
Bavette bakken
Bavette bakken? Met deze uitleg wordt dat een fluitje van een cent.
- bereidingstipDeze baktijden gelden voor een bavette van 2.5-3 cm dik. Bij een dikker stuk vlees is de baktijd langer. Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar het vlees is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim).
Bavette bakken
Bavette bakken? Met deze uitleg wordt dat een fluitje van een cent.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157537_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
215 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Haal de bavette uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de bavette net in past en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de bavette in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 2-3 min.; medium 3-4 min.; doorbakken 5-6 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Leg het vlees uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
bereidingstip:Deze baktijden gelden voor een bavette van 2.5-3 cm dik. Bij een dikker stuk vlees is de baktijd langer. Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar het vlees is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
250 g bavette biefstukken
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
vershoudfolie
aluminiumfolie