Biefstuk bakken

Een geweldig mals stukje vlees.

225 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 35 min. wachten

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat het vlees in 30 min. op kamertemperatuur komen. Bestrooi aan beide kanten met peper en zout.

  2. Verhit een ruime koekenpan op hoog vuur. Voeg 25 g boter toe. Wacht tot het schuim verdwijnt, de boter heeft dan de juiste temperatuur. Leg de biefstukken in de pan en zorg dat ze elkaar niet raken. Houd de biefstukken tijdens het bakken in beweging, zo blijft de temperatuur constant. Als de biefstukken aan één kant mooi bruin zijn, keer je ze om. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.

  3. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem ze uit de pan en laat op een warm bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

  4. De aanbaksels en vleessappen in de pan zijn de ideale basis voor je jus of saus.

  • bereidingstipKijk, als je een biefstuk snijdt, altijd goed naar de richting van de draad. Snijd de biefstuk (maar ook ander vlees) altijd dwars op de draad. Omdat de vezels dan korter zijn, hoef je minder te kauwen en ervaar je het vlees als malser.
  • serveertipLekker met een romige pepersaus. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
  • Biefstuk bakken

    Instructievideo - 02:37 min.

Biefstuk bakken

Een geweldig mals stukje vlees.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig