Schil de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer ¾ van de mango met een staafmixer tot een gladde saus. Snijd de rest in kleine blokjes.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom, suiker en het merg in ca. 5 min. stijf met een handmixer. Roer de ricotta los met een vork. Boen de sinaasappels schoon en rasp ¼ van de oranje schil. Spatel de slagroom en het rasp voorzichtig door de ricotta.
Schil de sinaasappels en snijd ze in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verkruimel de kandijkoeken en madeleines tot grove kruimels. Verdeel de kandijkoek-kruim over 4 glaasjes en druk aan. Verdeel de madeleinekruim erover en druk aan. Verdeel 3-4 sinaasappelplakjes rechtopstaand tegen de wand van elk glas en schep ¼ van het roommengsel erin. Verdeel de mangosaus hierover. Schep de rest van het roommengsel erover en garneer met de rest van de mangoblokjes.
Mini-trifle met mango, sinaasappel en koekkruim
Het laagje verkruimelde madeleines in deze trifle-met-twist zorgt ervoor dat de rest van de laagjes mooi gescheiden blijven. Een heerlijk toetje voor kleinere gezelschappen.
- wijntipLekker met Moselland Piesporter Michelsberg.
- algemeenDoe het leeggeschraapte vanillestokje in een pot suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker.
- bereidingstip Je kunt deze trifle 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Mini-trifle met mango, sinaasappel en koekkruim
Het laagje verkruimelde madeleines in deze trifle-met-twist zorgt ervoor dat de rest van de laagjes mooi gescheiden blijven. Een heerlijk toetje voor kleinere gezelschappen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157452_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
635 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de mango’s, snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer ¾ van de mango met een staafmixer tot een gladde saus. Snijd de rest in kleine blokjes.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom, suiker en het merg in ca. 5 min. stijf met een handmixer. Roer de ricotta los met een vork. Boen de sinaasappels schoon en rasp ¼ van de oranje schil. Spatel de slagroom en het rasp voorzichtig door de ricotta.
Schil de sinaasappels en snijd ze in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verkruimel de kandijkoeken en madeleines tot grove kruimels. Verdeel de kandijkoek-kruim over 4 glaasjes en druk aan. Verdeel de madeleinekruim erover en druk aan. Verdeel 3-4 sinaasappelplakjes rechtopstaand tegen de wand van elk glas en schep ¼ van het roommengsel erin. Verdeel de mangosaus hierover. Schep de rest van het roommengsel erover en garneer met de rest van de mangoblokjes.
wijntip:Lekker met Moselland Piesporter Michelsberg.
algemeen:Doe het leeggeschraapte vanillestokje in een pot suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker.
bereidingstip: Je kunt deze trifle 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetrijpe mango's
1 vanillestokje
250 ml verse slagroom
2 el kristalsuiker
100 g ricotta
2 sinaasappels
8 kandijkoeken
4 madeleines
Dit heb je nodig
staafmixer
handmixer