Schil de peren, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes peer om met ⅓ van de kaneel en de suiker. Snijd de roombotercake in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de blokjes cake over de bodem van de glaasjes, druk aan en besprenkel met het perensap.
Klop de slagroom met de kaneel in 5 min. stijf met een mixer. Schep de helft van de blokjes peer op de laag cake in de glaasjes. Verdeel er de helft van de kaneelroom over en verkruimel er de helft van de meringuekransjes boven. Leg er de rest van de blokjes cake op, gevolgd door de rest van de peer en de rest van de room. Maak af met de rest van de meringuekransjes.
Mini-trifle met peer, kaneel en meringue
Al je gasten vinden je gegarandeerd een toffe peer als je deze mini-trifle met peer, kaneel en meringue voor ze maakt.
- combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
- combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato
Mini-trifle met peer, kaneel en meringue
Al je gasten vinden je gegarandeerd een toffe peer als je deze mini-trifle met peer, kaneel en meringue voor ze maakt.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157453_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 porties
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de peren, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes peer om met ⅓ van de kaneel en de suiker. Snijd de roombotercake in blokjes van 2 cm. Verdeel de helft van de blokjes cake over de bodem van de glaasjes, druk aan en besprenkel met het perensap.
Klop de slagroom met de kaneel in 5 min. stijf met een mixer. Schep de helft van de blokjes peer op de laag cake in de glaasjes. Verdeel er de helft van de kaneelroom over en verkruimel er de helft van de meringuekransjes boven. Leg er de rest van de blokjes cake op, gevolgd door de rest van de peer en de rest van de room. Maak af met de rest van de meringuekransjes.
combinatietip:Dit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
combinatietip:Wijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
2 Conference peren
1½ tl gemalen kaneel
½ el kristalsuiker
350 g roombotercake
6 el peren sap
250 ml verse slagroom
12 AH Excellent meringuekransjes vanille- en karamelsmaak
Dit heb je nodig
amuseglaasjes